Autovakuutuksen hinta

Autovakuutuksen hinta riippuu monista asioista: Auton arvosta, vakuutusyhtiön riskikartoituksesta, vakuutusyhtiön vakuutustilastoista ja omista bonuksistasi. Vahinkotilastot ovat määrittävä tekijä. Jos vakuutusyhtiöllä 15% tietyistä malleista on kolaroinut viimeisen 3 vuoden aikana, johtaa se mallin kallimpaan vakuutushintaan. Taas, jos kukaan ei oikein kolaroi tietyillä autoilla, tippuu vakuutuksen hinta erinomaisen alas. Alla olevasta vertailusta näet, että vakuutusyhtiöiden hinnoissa voi olla jopa satojen eurojen ero!

Autovakuutuksen hinta voi olla erilainen

Autovakuutuksen hinta voi heitellä vakuutusyhtiöstä riippuen. Alla olevassa vertailussa on mukana 7 suosittua vakuutusyhtiötä ja niiden kasko+liikennevakuutukset laskennallisesti 70% kaskovakuutusbonuksella ja 80% liikennevakuutusbonuksella. Vertailun autona toimii vuoden 2016 Volkswagen Golf R-Line TSI 1.4.

VakuuttajaVakuutusOmavastuuHinta / vuosiTutustu
LähiTapiolaLaajakasko400 €710,18 €Klikkaa ja tutustu
FenniaLaaja200 €626,28 €Klikkaa ja tutustu
IfTäyskasko300 €683,54 €Klikkaa ja tutustu
POP-vakuutusL-kasko300 €470,48 € (halvin)Klikkaa ja tutustu
TurvaTurvakasko400 €531,54 €Klikkaa ja tutustu
PohjantähtiLaaja tähtiturva300 €577,04 €Klikkaa ja tutustu
OP-PohjolaSuperKasko300 €571,70 €Klikkaa ja tutustu

Kuten mainitsin, vakuutusten hinnat riippuvat auton arvosta ja vakuutusyhtiön vahinkotilastoista. Sen takia hinnat voivat vaihdella reippaasti esim. Renault Twingon ja Mercedes Benzin välillä. Hintoja kannattaa tutkia ja kilpailuttaa itsekin. Tutustu myös sivuilla autovakuutusten kilpailuttamiseen!

Autovakuutuksen hinta riippuu useista tekijöistä

Autovakuutuksen hinta riippuu monista eri tekijöistä. Suurin osa on salaista tietoa, mutta voisin olettaa että ainakin seuraavat asiat vaikuttavat vakuutuksen hintaan:

  1. Auton arvo. Paljonko on laskennallinen arvo, jos käyttäjä kolaroi autonsa lunastuskuntoon?
  2. Vakuutustilastot. Kuinka usein mallin kuskit ovat ajaneet kolareita?
  3. Riskikartoitus. Paljonko saman profiilin henkilöt ajavat kolareita?
  4. Bonukset. Onko sinulla täydet bonukset niin kaskovakuutuksen kuin liikennevakuutuksen osalta?

Kun vertaat ja kilpailutat autovakuutuksia, ota huomioon, että eri vakuutusyhtiöt määrittävät hinnan eri tavalla. Hinta on tulos vakuutusyhtiön riskienhallinnasta. Jos auto on kohtalaisen hintainen, mallin ja saman profiilin kuskit ajavat harvoin kolareita ja sinulla on täydet bonukset, voit saada autovakuutuksen erinomaisen edullisesti!